Global Radio: A Gorgeous, Modern Office Renovation

Global Radio are the parent group of some of the UK’s largest radio stations, Heart, Capital, Capital XTRA, Classic FM, Smooth, Radio X and Gold. The Global Radio building is located in the West End, or more precisely Leicester Square. Leicester Square is of course synonymous with the UK entertainment industry and an extremely popular destination for tourists, where Hollywood film premieres happen and where some of the most well-known theatres in the land are situated.

Woodhouse Workspace were commissioned to deliver the project. Woodhouse Workspace are a family run office design and fitout firm with over 40 years’ experience working on commercial projects. The brief from Global Radio to Woodhouse was to project plan, fitout and design all eight floors of their building.

Working closely with Global Radio, Woodhouse worked to match the theme of breakout spaces, meeting rooms and offices to match the brand of each of the radio stations housed within the Global Radio building. One of the key objectives was to create workspaces which allowed workers to communicate and collaborate with more ease.

Just some of the aspects Woodhouse worked on were:

The whole fitout and design process had to be managed very carefully, ensuring minimal disruption for staff during the refurbishment of the building.

The feedback from the Head of Reception at Global Radio (Harry McGarry) in response to the new workspace is as follows:

“Footfall has increased considerably as staff want to bring clients to our office to show off the area and regional staff are travelling down to make use of the facilities. Feedback from all has, and continues to be, hugely positive and clients love the space we have. The video wall enables us to have company logo’s for client visits and the reception desk is always a wow. Guest numbers compared to last year are: January saw 1493 guests compared to 1218 last year, February saw 1550 compared to 1353, March saw 2096 compared to 1403. From my teams perspective the area is much more user friendly and is a very relaxing environment to work in.”

See the full gallery.

*****

The above post was written by Matthew Cooper, a Director at Woodhouse Workspace. You can connect to Matthew through Linkedin https://uk.linkedin.com/in/mcwoodhouse and follow his company’s updates here https://twitter.com/Woodhouse_wksp.

*****

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *